DetectarePlagiat.ro / Pareri Utilizatori

Introducere

Care sunt cauzele pentru care oamenii apeleaza la anumite site-uri pentru a se informa dar apoi sa nu specifice sursele?
De ce nu mai exista capacitatea omului de a-si spune parerea proprie?
De ce acum, cand au posibilitatea de a fi originali, oamenii nu vor sa o faca?
Sau lipsa timpului, usurinta de navigare pe Internet, posibilitatea de a afla mai multe lucruri din mai multe domenii- motive banale- sunt factorii care ii indeamna pe oameni spre a plagia? Factorii acestia exista, dar nu sunt motivanti.

Nicolae Manolescu, una din personalitatile de seama contemporane, spunea ca "Internetul informeaza, dar nu formeaza". Adica, utilizarea frecventa a Internetului poate diminua dorinta omului de a citi o carte, de a se plimba, de a iesi cu prietenii, sau cum faceau generatiile anterioare, sa picteze, sa compuna.

Daca Internetul ar fi aparut cu patru-cinci secole? Ar fi mai existat Mozart, Leonardo Da Vinci, Constantin Brancusi, Dostoievski, Emil Cioran etc ?

Drepturile de autor sunt destinate spre a opri plagiatul, spre a desfiinta pirateria si spre a atesta faptul ca fiecare lucru, idee, obiect are un stapan sau creator.

Importanta acestor drepturi nu este foarte cunoscuta si nici nu a fost promovata ca sa ajunga la urechile tuturor, astfel incat sa ii fie recunoscute si constientizate importanta.

Plagiatul si pirateria sunt probleme recent aparute si probabil de aceea nu se fac progrese asemanatoare celor din statele occidentale.

Cu alte cuvinte, plagiatul nu este decat o modalitate de manifestare a contrafacerii in materia dreptului de autor, iar aceasta justifica, odata in plus, folosirea notiunii de contrafacere in acest domeniu.

Control Panel

Afla acum
inaintea profesorului tau
daca textul tau este
original sau plagiat!

Software AntiPlagiat.
Program GRATUIT de verificare si detectie a plagiatului.

Descarca Acum!