DetectarePlagiat.ro / Original - Proprietatea intelectuala

Ce inseamna original?

Originala este creatia realizata pentru prima oara intr-o anumita forma care constituie astfel primul exemplar si care din acest motiv va servi drept baza pentru copii, reproduceri sau multiplicari, toate acestea doar cu acordul persoanei care detine dreptul de autor (copyright) asupra lor.

Un document original este intocmit cu toate formele legale cerute si acceptate de societate si astfel are, prin autenticitate, o valoare reala, de necontestat.
Proprietatea intelectuala pe care o detine autorul asupra creatiilor sale ii recunoaste acest drept. Deci valoarea de original implica responsabilitatea autorului de a-l declara astfel.

Termenul de "original" implica, un test de substantialitate - opere literare, dramatice, muzicale si artistice vor fi originale, daca efortul de a le crea a fost suficient de calificat si forta de munca a contribuit consistent la realizarea lor.

Un lucru nu poate sa fie original decat in cazul in care acesta este rezultatul efortului creativ independent. Acesta nu va fi original, in cazul in care acesta a fost copiat de la ceva care deja exista. Pentru a inlatura posibilitatea de va fi copiata munca, inregistrati-va creatiile prin serviciul nostru de copyright online. Conventia de la Berna modificata in 1976 acorda un numar de drepturi exclusive titularilor drepturilor de autor/copyright, inclusiv : »
de a face copii propriei creatii; »
dreptul de a vinde sau de a distribui copii pentru public; »
dreptul de a crea adaptari - dreptul de a pregati noi lucrari, pe baza dreptului anterior protejat (numite de produse derivate) si »
de performanta si de afisare a drepturilor - dreptul de a efectua o munca protejata sau pentru a afisa un lucru in public.

Acest pachet de drepturi permite proprietarului dreptului de autor sa fie flexibil atunci cand se decide cum sa realizezi castiguri comerciale, cum poate vinde sau da licente pentru orice drepturi.
Cand doi sau mai multi autori pregatesc un lucru cu intentia de a contopi contributiile lor in creatii inseparabile sau parti interdependente, este considerata creatie comuna si autorii sunt considerati comuni ca si proprietarii de drepturi de autor.

Cel mai frecvent exemplu de grup creativ de lucru este cel in care o carte sau articol au doi sau mai multi autori.
Se considera proprietari comuni ai dreptului de autor si au un drept egal sa se inregistreze si sa puna in aplicare drepturile de autor. Proprietarii primesc in mod egal cota de venituri.
Control Panel

Afla acum
inaintea profesorului tau
daca textul tau este
original sau plagiat!

Software AntiPlagiat.
Program GRATUIT de verificare si detectie a plagiatului.

Descarca Acum!